MANCHESTER - Carlos Tevez verruilt Manchester United voor Manchester City. De 25-jarige Argentijn ondertekent een vijfjarig contract bij zijn nieuwe werkgever. Dat maakte Manchester City maandag op de website bekend.

In juni werd al bekend dat Tevez Manchester United ging verlaten.

De aanvaller kon bij de Engelse landskampioen een vijfjarig contract tekenen en een van de best betaalde spelers van de club worden, maar hij wees dat voorstel af.

United was bereid 30 miljoen euro te betalen aan de groep investeerders die de economische rechten van Tevez in bezit heeft.

Adviseurs

''Helaas hebben de adviseurs van Tevez ons gemeld dat hij niet langer bij ons wil voetballen'', luidde een verklaring van Manchester United.

Tevez voetbalde twee seizoenen voor Manchester United en maakte 34 doelpunten in 99 wedstrijden. Hij stond ook in de belangstelling van andere clubs. Bij Manchester City krijgt hij rugnummer 32.

'Fantastisch'

''Dit is fantastisch nieuws'', aldus trainer Mark Hughes van Manchester City. ''Carlos is een speler van het hoogste internationale niveau. Hij kan onze club vooruit helpen.''

Tevez speelde eerder bij Boca Juniors, Corinthians en West Ham United.