SYDNEY - De Nederlandse hockeysters hebben zondag hun tweede wedstrijd van de Champions Trophy gewonnen. De ploeg van Herman Kruis versloeg China met 1-0.

Het enige doelpunt kwam op naam van Marilyn Agliotti. Ze scoorde in de 61e minuut in tweede instantie uit een strafcorner.

De olympisch kampioen speelde zaterdag in het eerste duel met 2-2 gelijk tegen Engeland.

De ontmoeting met China was een herhaling van de olympische finale vorig jaar in Peking. Oranje won toen met 2-0. Ook nu had Nederland het overwicht.

Kansen

De vrouwen kregen veel kansen en zes strafcorners. China was in de 40e minuut ook dicht bij een treffer. Zhao Yudiao kwam alleen voor Floortje Engels te staan, maar de doelvrouw redde knap. In de slotfase slaagde Nederland er toch in een doelpunt te maken.

Agliotti was voor de tweede keer dit toernooi trefzeker. Ze gaf toe dat Oranje het lastig had met de verdedigende instelling van China.

''Het is erg moelijk als een team met elf vrouwen alleen maar wil verdedigen. We moesten de bal snel rondspelen, want met al die speelsters in de cirkel was er bijna geen ruimte.

De doelvrouw van China verdient ook zeker een compliment, maar we zijn er toch nog doorheen gekomen.''

Tevreden

Bondscoach Kruis was tevreden na de zege. ''We speelden met veel meer intensiteit en energie dan tegen Engeland, zeker in de tweede helft. Dat heeft echt het verschil gemaakt. Ik ben daar erg blij mee'', stelde hij.

Titelverdediger Argentinië is als enige ploeg na twee duels nog zonder puntverlies. De Zuid-Amerikaanse vrouwen gaan in de tussenstand aan de leiding voor Nederland.

Het team van Kruis heeft maandag een rustdag. Dinsdag is Duitsland de tegenstander.