AMSTERDAM - Zonder noemenswaardige inspanningen boekte PSVzaterdagavond voor eigen publiek een simpele overwinning op FCUtrecht: 2-1. Vier dagen voor de eerste ontmoeting in de ChampionsLeague tegen Monaco verzorgden Mateja Kezman en Mark van Bommel deEindhovense produktie.

De Japanner Toshiya Fujita maakte inblessuretijd zijn eerste treffer in de eredivisie. Kezman miste nogeen strafschop.

Ruime zege Ajax op medekoploper RKC

Ajax heeft ruim gewonnen vanmedekoploper RKC Waalwijk. In de ArenA waren de Amsterdammers met-1 te sterk voor de Brabanders. Al voor rust nam Ajax een 2-0voorsprong door goals van Maxwell en Ibrahimovic.

In de eerste minuut na rust veroorzaakte Teixeira een penaltydie door Galasek werd benut, 3-0. Teixeira werd een minuut latermet rood van het veld gestuurd, na zijn tweede gele kaart. Sonckmaakte de 4-0, waarna Boulahrouz de eindstand op 4-1 bepaalde.

Derde overwinning SC Heerenveen

SC Heerenveen behaalde in het AbeLenstra Stadion de derde overwinning van het seizoen. Het gebeurdemet kleine cijfers: 1-0 tegen Groningen. De Zweed Petter Hanssonmaakte in de 39e minuut het doelpunt. Door de drie winstpunten klomHeerenveen naar de kopgroep van de ranglijst in de eredivisie.

Eerste punt voor Vitesse

Vitesse heeft zijn eerste punt in behaald. De Arnhemmers speelden bij RBC Roosendaal-1. Vitesse had geluk toen Hesp in de 84e minuut verzuimde deBrabantse ploeg op 2-1 te zetten. Hij miste een strafschop.

In de eerste helft maakte Amoah 1-0 voor Vitesse, na rust zorgdeHesp voor de gelijkmaker van de thuisploeg. Claessens van Vitessekreeg rood (2x geel).

Eerste puntje FC Zwolle

FC Zwolle heeft na drie nederlagen het eerste puntjevan het seizoen binnen. De ploeg van trainer Boeve hieldin eigen huis Roda JC op 0-0. Voor de Limburgers was het opnieuwduur puntenverlies. Roda JC verloor de vorige wedstrijd tegen RBCin Kerkrade met 0-2.