KOPENHAGEN - PSV heeft zaterdagmiddag in Kopenhagen een oefenduel gewonnen van Bröndby. De formatie van trainer Fred Rutten was met 2-1 te sterk voor de Deense club.

De doelpunten van de Eindhovenaren kwamen op naam van Balazs Dzsudzsak en Danko Lazovic.

In zijn zesde oefenduel, de eerste in het buitenland, kreeg PSV de wat betere mogelijkheden. De openingstreffer was wel een gevolg van een blunder van doelman Andersen van de tegenstander, die een niet al te moelijk schot van Dzsudzsak onder zich liet doorglippen.

Farnerud

Door Alexander Farnerud kwam Bröndby na de hervatting op gelijke hoogte. Hij scoorde van elf meter, nadat bij PSV Dirk Marcellis een strafschop had weggegeven. Danko Lazovic, hersteld van een knieblessure, zorgde voor de 2-1. De invaller verlengde een schot van Jan Kromkamp op doeltreffende wijze.

Bij PSV maakte Ola Toivonen zijn eerste speelminuten in de voorbereiding. De Zweed hervatte als laatste de training, omdat hij tot lang ná het seizoen nog verplichtingen had met de nationale jeugdselectie van zijn land.

Koevermans

Rutten deed in Kopenhagen een beroep op vier centrale spitsen. Naast Toivonen en Lazovic waren dat Danny Koevermans (in de basis) en de dinsdag tegen RKC nog twee keer scorende Jonathan Reis.

Trainer Rutten begon met André Ooijer en Francisco 'Maza' Rodriguez centraal achterin. Marcellis stond in de eerste helft rechtsachter. De middenlinie werd geformeerd door Timmy Simons, Ibrahim Afellay en Orlando Engelaar. In de tweede helft werd er veel gewisseld.

''Natuurlijk waren er nog wat schoonheidsfoutjes, maar dat is niet onlogisch in deze fase van de voorbereiding. Er gingen ook veel dingen goed en we hebben aardig wat kansen uitgespeeld. Het was allemaal niet zo slecht,'' zo liet Rutten na afloop weten.