COSTA DO SAUIPE - Sjeng Schalken heeft de finale bereikt vanhet internationale tennistoernooi in het Braziliaanse Costa doSauipe. De 27-jarige Limburger versloeg in de halve finale deArgentijnse dubbelspelspecialist Gaston Etlis met 6-1 2-0. In detweede set gaf Etlis met een blessure op. In de eindstrijd ontmoet Schalken de Duitser Rainer Schüttler.

De eerste geplaatste speler versloeg de locale held Gustavo Kuertenin drie sets: 6-4 2-6 7-5. Schüttler is voor de derde keertegenstander van Schalken dit seizoen. Zowel op Wimbledon als in deUS Open kreeg hij klop van de Limburger.

Voor Schalken betekent dit de tweede finale in een ATP-toernooidit jaar. De eerste was in het grastoernooi van Rosmalen waar hijmet succes zijn titel verdedigde.

In zijn loopbaan kwam Schalken zaterdag tot de twaalfdefinaleplaats. In de vorige elf wist hij acht keer te winnen. Hijtriomfeerde in Valencia 1995, Jakarta 1996, Boston 1997, Auckland, Tokio 2000, Stockholm 2001, Rosmalen 2002 en 2003. Zijnverloren finales waren in Shanghai 2000, Washington 2001 en Moskou.

John van Lottum kon zaterdag zijn kwartfinale in hetATP-toernooi van Boekarest niet uitspelen. Bij 1-2 in zijn nadeelin de derde set tegen de 20-jarige Argentijn Jose Acasuso begon hette regenen en hield het niet meer op. Van Lottum won de eerste setmet 6-4 maar verloor de tweede met 2-6. Mocht Van Lottum winnen danis de Spanjaard David Sanchez zijn tegenstander in de halve finale.