DE LUTTE - Trainer Martin Jol van Ajax verwacht dat hij zijn selectie pas over enkele weken compleet heeft.

De oefenmeester wilde vrijdag na een training in de stromende regen in De Lutte niet zeggen op welke posities hij zijn ploeg graag wil versterken.

Hij bevestigde wel nogmaals de interesse in middenvelder Demy de Zeeuw van AZ. ''Maar er staan meer deuren richting spelers open. Gelukkig lekt niet alles uit'', zei de Hagenaar.

De Zeeuw

Jol had de interesse in De Zeeuw liever geheim gehouden. De afgelopen weken lekte ook al uit dat Clarence Seedorf, Rafael van der Vaart, Edson Braafheid, Eljero Elia en Oguchi Onyewu niet naar Amsterdam wilden komen.

Jol beseft dat er nog veel moet gebeuren voordat de international werkelijk naar Ajax verhuist. AZ heeft al laten weten dat het de concurrent uit Amsterdam niet wil versterken.

Contract

De Zeeuw staat bovendien nog twee seizoenen bij de landskampioen onder contract. AZ zal zeker meer dan 8 miljoen euro voor de middenvelder vragen.

Jol verklaarde tijdens de mislukte onderhandelingen met Elia dat geen speler in de eredivisie op dit moment meer dan 8 miljoen euro waard is. Hij wilde vrijdag niet op die uitspraak terugkomen.

Atouba

Ajax versterkte zich tot dusver met de transfervrije Thimothée Atouba en Jeroen Verhoeven. De eerstgenoemde linksback van Hamburger SV sluit volgende week bij de selectie aan. De oud-doelman van FC Volendam trainde vrijdag voor het eerst mee.

Aanvoerder Thomas Vermaelen vertrok voor ruim 12 miljoen euro naar Arsenal. Luis Suarez draagt tijdens de laatste oefenwedstrijden de aanvoerdersband. Volgens Jol is het nog niet zeker dat de spits het komende seizoen de opvolger van Vermaelen is.