MONZA - Michael Schumacher en Pablo Montoya staan zondagnaast elkaar op de eerste startrij voor de Grand Prix van Italië ophet circuit van Monza. De Duitse titelverdediger en de Colombiaanseuitdager staan op dit moment in het wereldkampioenschap Formule 1slechts door één punt gescheiden.

Schumacher veroverde zaterdag in de Ferrari de polepositie meteen tijd van 1 minuut en 20,963 seconden, gemiddelde snelheid,584 km/u. Montoya (Williams-BMW) liet in zijn kwalificatieronde.21,014 afdrukken.

De vijfvoudig wereldkampioen geniet zondag in de race de steunvan zijn Braziliaanse stalgenoot Rubens Barrichello, die zich alsderde kwalificeerde in 1.21,242. Montoya moet het zondag stellenmet een onervaren teamgenoot doen. Ralf Schumacher was na eenongeval vorige week tijdens een testrit onvoldoende fit. De Spaansetestrijder Marc Gene verving hem. Gene was als vijfde in 1.21,834anders behoorlijk snel. De Fin Kimi Raikkonen (McLaren) die tweepunten achterstand heeft in het WK, start naast Barrichello op detweede rij.

Jos Verstappen liet in de trage Minardi zaterdag drie coureursachter zich. Met 1.25,078 was hij sneller de Hongaar ZsoltBaumgartner in de Jordan, zijn Deense stalgenoot Nicolas Kiesa ende Spanjaard Fernando Alonso in de Renault. Alonso was in de vorigeGrand Prix (Hongarije) nog de glorieuze winnaar. Met 1.40,405 washij zaterdag de traagste qualifier. Dit kwam door een imponerendespin bij het inzetten van de chicane.