MELBOURNE - De zon brandde in Melbourne Park. De temperatuur steeg zondag tot dik boven de 30 graden. Het rebound ace werd kleverig. Gevaarlijk voor enkels en knieën. Martina Hingis en Venus Williams waren behoedzaam, maar gevaar voor een zonnesteek of blessure bestond er niet.

Binnen het uur waren de twee favorietes op de Australian Open terug in de kleedkamer. Martina Hingis, derde geplaatst, was 44 minuten in de weer met Amanda Coetzer, 6-1 6-0. Venus Williams, een plaatsje hoger ingeschaald, sparde 48 minuten met Maggie Maleeva, -0 6-3.

Met de twee werden ook Monica Seles en Adriana Serra Zanetti zeker van een plaats bij de laatste acht. Seles stond slechts zes games op de baan. Op 4-2 verdraaide haar tegenstander Anabel Medina Garrigues haar knie. De 19-jarige Spaanse stond vast op het rebound ace en verliet in tranen de Rod Laver Arena.

Serra Zanetti drong op haar tweede Australian Open en 13e grand slam voor de eerste keer door tot de kwartfinales. De 25-jarige Italiaanse, 83e van de wereld, was in twee sets de meerdere van de Slowaakse Martina Sucha, 6-1 7-5. In de kwartfinales staat ze tegenover Hingis, Seles tegenover Venus Williams.

De Duitse Marlena Weingärtner zorgde voor een verrassing door de als tiende geplaatste Megan Shaugnessy uit te schakelen, 6-2 3-6 -3. Ze verdiende er een duel mee tegen de Française Mauresmo die de Thaise Tanasugarn naar huis stuurde met 7-6 6-1.

/DOSSIERAustralian Open