DEN HAAG - Raemon Sluiter heeft woensdag de kwartfinales van de Siemens Open bereikt. De Nederlandse tennisser versloeg in de tweede ronde van het challengertoernooi in Scheveningen de Australiër Rameez Junaid in twee sets: 6-1 7-5.

Voor een plek in de halve finales speelt Sluiter, die een wildcard kreeg voor het toernooi, tegen Pablo Cuevas uit Uruguay, die in drie sets afrekende met de Spanjard Daniel Gimeno-Traver.

Qualifier Junaid begon sterk aan de wedstrijd. Sluiter had moeite zijn eerste servicegame te behouden. "Ik behield die game uiteindelijk wel. Niet dat ik anders bang was geweest, want ik wist wel dat hij dat niveau niet vol zou houden. Maar dan had ik wel een stuk harder moeten gaan werken voor die eerste set'', zei de Rotterdammer na afloop.

Regie

De Australiër viel al snel terug en Sluiter nam de regie over. "Hij probeerde mij daarna vooral te ontregelen.'' De 31-jarige Sluiter baalde in eerste instantie dat hij na zijn wedstrijd dinsdagavond meteen woensdagmiddag alweer aan de bak moest.

"Ik sliep pas om half drie. Gisteravond baalde ik heel even van de twee wedstrijden snel achter elkaar, maar ja, het was nu eenmaal zo. Ik heb hard genoeg gewerkt om dit fysiek goed aan te kunnen en nu heb ik donderdag een relaxte dag met alleen een dubbel. Daar heb ik me aan vastgehouden.''

Vliegen

Stephan Fransen, die verrassend was doorgedrongen tot de tweede ronde, kon het voorbeeld van Sluiter niet volgen. Hij verloor in twee lange sets van Kristof Vliegen: 7-5 7-5.