LE CAP D'AGDE - Het peloton is woensdagmiddag om 12.46 uur met 178 renners aan de vijfde etappe van de Ronde van Frankrijk begonnen.

Fabian Cancellara rijdt nog altijd in het geel. De Zwitser verdedigt een voorsprong van minder dan een seconde op Lance Amstrong.

Alle ogen zijn ook gericht op Mark Cavendish. De Britse sprinter wil in de vlakke rit over 196,5 kilometer van Le Cap d'Agde naar Perpignan zijn derde etappezege boeken.

Hij won al twee keer met speels gemak, geen sprinter kwam bij hem in de buurt. Team Columbia, de ploeg van Cavendish, is er dan ook veel aan gelegen dat het in Perpignan tot een sprint komt.

Ontsnapping

De etappe leent zich echter ook voor een lange ontsnapping. De verwachting is dat Team Columbia weinig steun zal krijgen als het een groep met vluchters wil achterhalen.

Piet Rooijakkers maakt geen deel meer uit van het peloton. De wielrenner van Skil-Shimano kwam tijdens de ploegentijdrit van de Ronde van Frankrijk ten val en liep daarbij een drievoudige breuk in zijn linkeronderarm en een breuk in zijn rechterringvinger op.

Hij is in de nacht van dinsdag op woensdag geopereerd in het universitair ziekenhuis Lapeyronie in Montpellier.

Rooijakkers zal naar verwachting nog twee tot drie dagen in het ziekenhuis in Montpellier moeten blijven.

Lees alles over de Tour op onze special