EMMEN - Ajax heeft dinsdag een oefenwedstrijd tegen amateurkampioen WKE met 7-1 gewonnen. De Argentijnse spits Dario Cvitanich had met drie treffers het grootste aandeel in de zege van de Amsterdammers.

Kennedy Bakircioglü maakte twee doelpunten, de andere treffers kwamen van Jan-Arie van der Heijden en Darko Bodul.

De nieuwste aankoop van Ajax, linksback Timothée Atouba uit Kameroen, was niet aanwezig in Emmen. De 27-jarige Afrikaan moest terug naar Hamburg om nog wat zaken af te handelen. Hij meldt zich binnenkort bij trainer Martin Jol, die hij nog kent van zijn periodes bij Tottenham Hotspur en HSV.

FC Twente

Voor FC Twente stond in Meppen de eerste serieuze oefenwedstrijd in de voorbereiding op het programma. De nummer twee van de eredivisie moest het opnemen tegen Schalke 04.

De twee ploegen trakteerden de ruim 7000 aanwezige toeschouwers niet op een spectaculaire wedstrijd. De fans moesten zonder doelpunten weer naar huis (0-0).

NAC

NAC Breda won ruim een week voor de ontmoeting met Gandzasar Kapan in de voorronde van de Europa League met 5-0 van de amateurs van RCS, waar de broers Dennis en Gerard de Nooijer in het veld stonden. Anthony Lurling was met twee doelpunten de opvallendste man aan de zijde van NAC.

Roda JC


Roda JC won door doelpunten van Pa-Modou Kah en Mads Junker met 2-0 van FC Volendam. Heracles Almelo boekte een 3-0-zege op de Duitse club SUS Stadtlohn. Go Ahead Eagles won in Terwolde met 2-1 van De Graafschap.