EINDHOVEN - FC Eindhoven blijft behouden voor de Jupiler League. De voetbalbond KNVB heeft de begroting van de eerstedivisieclub alsnog goedgekeurd en gaf maandagavond de proflicentie voor het komende seizoen.

FC Eindhoven heeft zelfs zulke mooie financiële cijfers gepresenteerd, dat de KNVB de club ook uit de zogenoemde categorie 1 haalt. "Het betekent dat we niet langer onder curatele staan", aldus een woordvoerder van de club dinsdag. "De sfeer is hier uitgelaten."

Begroting

De armlastige club heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om schulden weg te werken en een sluitende begroting in te dienen. Dat moest omdat de KNVB de financiële huishouding niet op orde vond en dreigde de licentie in te trekken.

Onzekerheid

"Dit is geweldig nieuws en maakt een einde aan alle onzekerheid. Eindelijk!" valt te lezen op de website van de club, die deze zomer Jan Poortvliet als nieuwe trainer aantrok. "De ingezette strategie van de club werpt gelukkig al haar vruchten af. We kunnen verder bouwen aan een gezonde voetbalorganisatie, die komende jaren een flinke groei zal gaan doormaken."