MADRID - Cristiano Ronaldo heeft maandagavond al voor een record in het Bernabeu stadion van Real Madrid gezorgd. Bijna 80.000 toeschouwers verwelkomden de Portugese ster. Nooit eerder kwamen er zoveel mensen af op een presentatie van een nieuwe aanwinst.

"Ik ben ontzettend blij om hier te zijn'', sprak Ronaldo tot de fans. "Er komt voor mij een jeugddroom uit om voor Real Madrid te kunnen spelen. Maar ik had nooit verwacht dat het stadion nu al vol zou zijn voor mij. Dit is ongelooflijk.''

Ronaldo verbeterde het oude record uit 1984 toen de Argentijn Diego Maradona bij het Italiaanse Napoli voor 75.000 toeschouwers werd gepresenteerd. Toen moest er echter voor worden betaald, de toegang in Madrid was maandag gratis.

Presentatie

Ronaldo droeg het shirt met rugnummer negen, dat ooit toebehoorde aan clublegende Alfredo di Stefano. Hij woonde de presentatie bij evenals Ronaldo's landgenoot Eusebio, oud-speler van Benfica.

Real Madrid had er een recordbedrag van 94 miljoen euro voor over om Ronaldo over te nemen van het Engelse Manchester United. De Portugees kwam maandag in Spanje aan. Hij onderging eerst met succes de medische keuring, waarna hij zijn contract ondertekende.

Presentatie Ronaldo