MONTPELLIER - Lance Armstrong droeg in 2005 voor de laatste keer de gele trui in de Ronde van Frankrijk om zijn schouders. De 37-jarige Amerikaan, die dit jaar zijn rentree heeft gemaakt in het wielerpeloton, wil dinsdag in de vierde etappe een aanval gaan doen op de gele trui van Fabian Cancellara.

Armstrong moet in de ploegentijdrit over 39 kilometer rondom Montpellier veertig seconden goedmaken op de Zwitser van Saxo Bank.

De Amerikaan schoof maandag door attent rijden op naar de derde plek in het algemeen klassement, nog voor ploeggenoot Alberto Contador, de kopman van Astana.

Die ploeg is met erkende tijdrijders als Armstrong, Contador, Andreas Klöden en Levi Leipheimer in de gelederen favoriet voor de zege in de ploegentijdrit. Die discipline staat voor het eerst sinds 2005 op het programma in de Tour.

Maaskant

De strijd om de zege zal waarschijnlijk gaan tussen Astana, Saxo Bank, Team Columbia en Garmin, de ploeg van de Nederlander Martijn Maaskant.

Cancellara verdedigt in het algemeen klassement een voorsprong van 33 seconden op de Duitser Tony Martin (Team Columbia), Armstrong heeft zeven tellen meer achterstand.

Rabobank moet dinsdag al als derde ploeg van start gaan, Skil is de nummer zeven die vertrekt. Astana sluit de rij.

Lees alles over de Tour op onze special