SCHEVENINGEN - Titelverdediger Jesse Huta Galung heeft het maandagavond in de eerste ronde van het challengertoernooi in Scheveningen niet gered. De 23-jarige tennisser was niet opgewassen tegen zijn leeftijdgenoot Pablo Cuevas uit Uruguay, de winnaar van 2007.

De geboren Haarlemmer gaf zich na bijna anderhalf uur in twee sets gewonnen: 7-5 6-3.

Voor Huta Galung was het zijn derde opeenvolgende nederlaag in de eerste ronde. ''Het wil even niet lukken'', concludeerde hij.

''Ik heb een goede serie nodig om er bovenop te komen. Misschien moet ik wel wat kleinere toernooien gaan spelen om weer te gaan winnen. Maar ik wil graag naar de top honderd. Dan zal ik deze jongens toch moeten verslaan.''

Wereldranglijst

Zijn snelle uitschakeling kost Huta Galung dure punten voor de wereldranglijst. Deze week is hij nog de hoogst geplaatste Nederlander op de 148e plaats. Zijn tegenstander Cuevas neemt de 108e positie in.

''Het was geen gelukkige loting'', verzuchtte Huta Galung. ''Ik zat na de wedstrijd ook even stuk. Ik besefte dat deze nederlaag nogal wat gevolgen voor mijn ranking zal hebben.

Maar zoals mijn coach al in een sms-berichtje liet weten: morgen is een nieuwe dag, met nieuwe kansen. Zo moet ik er ook tegen aankijken.''

Sluiter

Thiemo de Bakker en Raemon Sluiter doen ook mee aan het graveltoernooi op de Metsbanen. Thomas Schoorel en Stephan Fransen zijn de andere Nederlanders in het enkelspel.

Het prijzengeld van de zeventiende editie van de Siemens Open bedraagt 64.000 euro.