AMSTERDAM - Andy Roddick heeft zich afgemeld voor de kwartfinale van de Davis Cup. De Amerikaan liep zondag tijdens de door hem verloren Wimbledon-finale een heupblessure op.

De Verenigde Staten neemt het vanaf vrijdag op tegen Kroatië. Voor die wedstrijd in het Kroatische Porec is Mardy Fish opgeroepen als Roddicks vervanger.

Roddick gleed in de achtste game van de vierde set uit en viel. Hij bleef even liggen, maar kwam weer overeind, veegde zich schoon en speelde nog anderhalf uur door.

Na afloop van het duel antwoordde Roddick nog dat hij zich niet had geblesseerd bij de glijpartij. Een dag later blijkt hij toch last van een spier in zijn heup te hebben.

Davis Cup

Roddick speelde achttien wedstrijden op rij voor het Amerikaanse Davis Cup-team en in 2007 was hij onderdeel van de ploeg die de Davis Cup won.

"Andy is een vaste waarde voor ons team geweest de afgelopen negen jaar en we twijfelen niet aan zijn toewijding aan de Davis Cup en zijn ploeggenoten", stelde Davis Cup-captain Patrick McEnroe.

Fish zou eigenlijk meedoen aan de Campbell's Hall of Fame Tennis Championships in Newport, het enige grastoernooi in de Verenigde Staten. Daar was hij als eerste geplaatst.