MARSEILLE - Met 179 renners in de gelederen is het peloton maandag om 13.00 uur begonnen aan de derde etappe van de Ronde van Frankrijk. De Zwitser Fabian Cancellara rijdt voor de tweede opeenvolgende dag in de gele trui.

De renners vertrokken uit het bloedhete Marseille voor een rit over 196,5 kilometer naar La Grande-Motte. De Belg Jürgen Van de Walle is niet opgestapt, hij brak zondag bij een val zijn linkersleutelbeen.

De renners krijgen onderweg drie tussensprints en twee klimmetjes van de vierde categorie. De laatste 95 kilometer richting de finish gaan bergaf of zijn vlak.

Cavendish

De kans lijkt dan ook groot dat de etappe uitdraait op een massasprint. De Brit Mark Cavendish (Team Columbia) toonde zondag in de tweede etappe al aan dat hij momenteel veruit de beste sprinter is.

Het lijkt dan ook de grote vraag te worden wie hem in de straten van La Grande-Motte af kan houden van de zesde tourzege uit zijn carrière.

Clement

Cavendish draagt de groene trui als leider in het puntenklassement. De Fin Jussi Veikkanen heeft de bergtrui om zijn schouders. Stef Clement van Rabobank heeft het rode rugnummer, als meest strijdlustige renner van de tweede etappe.

Lees alles over de Tour op onze special