HAMBURG - De transfer van Eljero Elia naar Hamburger SV is zondag definitief afgerond. De Duitse club betaalt FC Twente ruim acht miljoen euro voor de 22-jarige aanvaller.

"Eljero heeft ongelooflijk veel potentieel", zei HSV-trainer Bruno Labbadia zondag. "Ik ben ervan overtuigd dat hij ons met zijn snelheid, zijn dynamiek en kracht in één tegen één-duels veel plezier gaat bezorgen."

Elia gaf toe dat hij van het begin af aan een goed gevoel had bij HSV. "HSV is een superclub. Ik wilde heel graag in Hamburg spelen."

De transfer van Elia kwam echter moeizaam tot stand. Naast HSV had ook Ajax belangstelling voor de oud-voetballer van ADO Den Haag. Ajax werd het met FC Twente niet eens over de transfersom.

Teleurstelling

Elia uitte deze week nog zijn teleurstelling in Twente-voorzitter Joop Munsterman, die de aanvaller een transfer in de zomer zou hebben beloofd. Maar Munsterman wilde minstens 12 miljoen euro hebben voor het toptalent.

Ook HSV leek af te haken, maar na een bezoek van voorzitter Bernd Hoffmann en manager Bernd Wehmeyer zaterdag in Enschede werd alsnog een akkoord bereikt. Een deel van de transfersom gaat overigens naar ADO Den Haag.

Eerder raakte FC Twente verdediger Edson Braafheid kwijt aan Bayern München. Marko Arnautovic leek dicht bij een overgang naar Internazionale, maar die transfer is voorlopig van de baan.