AMSTERDAM - Eljero Elia is de houding van FC Twente-voorzitter Joop Munsterman meer dan zat. De 22-jarige aanvaller die in de belangstelling staat van Ajax en Hamburger SV wil weg bij de Tukkers.

"Maar Joop blokkeert gewoon alles en ik word met de dag bozer over hoe dit allemaal gaat", aldus Elia zaterdag in AD Sportwereld.

Munsterman vindt de opmerkingen van Elia 'zeer onverstandig'. "We zijn op een nette manier bezig hem naar HSV te brengen en het zou best kunnen dat we vandaag tot een akkoord komen, maar met dit geregisseerde verhaal saboteert hij zijn eigen transfer."

Ajax

Elia vervolgt zijn klaagzang. "Dat Joop me nu niet naar Ajax laat gaan, daar wil ik uiteindelijk nog begrip voor opbrengen. Geen transfer naar een rechtstreekse concurrent, dat kun je een plaats geven. Maar dat hij me ook niet naar het buitenland laat gaan en er bijvoorbeeld met HSV niet wilde uitkomen, daar ben ik ziek van."

Ajax had afgelopen winter ook al belangstelling voor Elia. De linksbuiten tekende toen een nieuw contract tot 2013 in Enschede.