MANTOVA - De Nederlandse volleyballers hebben vrijdagavond in de World League opnieuw met 3-0 (25-19 25-19 25-22) verloren van Italië.

Na twee thuisnederlagen in Eindhoven (2-3 en 0-3) waren de Italianen ook in de Italiaanse plaats Mantova te sterk. Zondag staat het tweede duel in en tegen Italië op het programma.

Oranje begon net als vorig weekeinde zonder topscorer Robert Horstink, die kampt met een lichte schouderblessure.

De mannen van bondscoach Peter Blangé, die afgelopen zondag nog volkomen kansloos waren, speelden dit keer een stuk beter.

Slagenwisselingen

Bij vlagen werd er zelfs goed gespeeld en kreeg het publiek aantrekkelijke slagenwisselingen te zien.

De ervaring van de Italianen, die vooral blokkerend erg sterk waren, gaf echter steeds aan het einde van de set de doorslag.

Horstink

Blangé bracht in de staart van de tweede set alsnog Horstink in voor stand-in Jeroen Rauwerdink.

Oranje kwam mede daardoor in de derde set nog met 22-21 voor, maar kreeg wat ongelukkige ballen tegen, waarna de wedstrijd voor Italië was. Diagonaal Kay van Dijk maakte de meeste punten (18) voor Nederland.

Blok

''We gaven ze te veel kansen'', zei Blangé na afloop. ''Ons blok begon pas halverwege de tweede set goed te werken. Maar ook in de derde set maakten we zelf gewoon te veel fouten.''

De bondscoach ziet een grote uitdaging in de vierde wedstrijd tegen Italië, zondag in Modena. ''Italië kwam ook goed terug na drie nederlagen op rij. Nu is het onze beurt.''