LONDEN - De Amerikaanse tennissters Serena en Venus Williams hebben zich donderdag geplaatst voor de finale van Wimbledon. Venus staat voor de achtste keer in de eindstrijd, Serena voor de vijfde maal.

De twee zussen treffen elkaar voor de vierde keer op Wimbledon in de finale.

Serena overleefde tegen de Russische Elena Dementjeva in de beslissende set een wedstrijdpunt en won de partij met 6-7 (4) 7-5 8-6. De winnares van 2002 en 2003 moest er dit keer wel keihard voor werken. Na twee uur en 49 minuten besliste ze de partij.

''Het was heel zwaar'', gaf Serena Williams na afloop toe. ''Elena speelde ontzettend goed. Op het wedstrijdpunt heb ik tegen mezelf gezegd, jij bent aan het serveren. Blijf kalm en denk positief.''

Venus

Venus Williams heeft donderdag Dinara Safina gedeklasseerd in de halve finales van Wimbledon. De Amerikaanse titelverdedigster gunde de Russische nummer een van de wereld slechts een game: 6-1 6-0.

''Een droom is uitgekomen'', jubelde Venus naar haar eenvoudige zege. ''Ik sta voor de achtste keer in de finale en weer tegen Serena". Williams had nog complimenten voor haar opponente. ''Ze heeft zo veel talent en heeft zo constant gespeeld.''