MONACO - Alexandr Vinokoerov is ervan overtuigd dat hij terugkeert in het wielerpeloton. De 35-jarige Kazachse wielrenner kondigde donderdag op een persbijeenkomst in Monaco zijn rentree aan.

Vinokoerov denkt weer bij Astana in dienst te komen, zijn voormalige werkgever

Vinokoerov werd voor twee jaar geschorst, nadat hij in juli 2007 tijdens de Ronde van Frankrijk was betrapt op het gebruik van verboden middelen.

Hij beëindigde daarna zijn loopbaan, maar kwam daarop terug. Hij sprak onlangs de hoop uit in de Tour zijn rentree te kunnen maken, omdat hij dacht dat zijn straf begin juli zou aflopen.

Maar sporttribunaal CAS dwarsboomde zijn plannen door te bepalen dat zijn schorsing pas op 24 juli afloopt. De Ronde van Frankrijk begint zaterdag 4 juli al.

Meedoen

Die tegenslag heeft Vinokoerov niet van gedachten doen veranderen. "Vanaf 24 juli ga ik weer meedoen aan wielerwedstrijden", zei hij donderdag in Monaco, waar de Tour zaterdag start.

"Ik zie mijzelf voor geen andere ploeg dan Astana rijden. Dat team is in 2006 opgericht door de Kazachse wielerfederatie. Dat is ons kindje."

Onderhandelingen

Vinokoerov beweert dat onderhandelingen met de Kazachse federatie en teammanager Johan Bruyneel gaande zijn.

"Dit team is opgericht voor mij. Ik zou niet weten hoe het niet tot een akkoord kan komen. Mocht dat niet gebeuren, dan moet Johan Bruyneel vertrekken bij het team", sprak de renner onomwonden.

Spanje

De oud-winnaar van de Ronde van Spanje, Parijs-Nice, Ronde van Zwitserland en de klassiekers Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik zei dat hij waarschijnlijk de Ronde van Spanje fietst en het wereldkampioenschap in Zwitserland.

"Ik denk dat ik nog een of twee jaar rijd en zou ook graag de Tour de France meedoen en de gele trui veroveren. Hoewel ik best weet dat ik de ronde niet kan winnen", aldus 'Vino'.