AMSTERDAM - Volgens Ron Jans komt Marcus Berg komend seizoen niet meer uit voor FC Groningen. Dat laat de vijftigjarige oefenmeester woensdag aan Voetbal International weten. "Het is alleen nog de vraag naar wie, wanneer en voor hoeveel hij bij ons vertrekt."

Algemeen directeur Hans Nijland vindt de uitspraak van Jans nogal voorbarig. "Het verrast me dat Ron dit heeft gezegd, want alle clubs die serieus zijn voor Marcus moeten toch echt eerst langs FC Groningen."

"Natuurlijk, wij zijn niet naïef. Clubs gaan zich vast nog melden, maar tot nu toe is het alleen AZ geweest dat echt concreet werd. AZ is de enige die zich gewoon zoals het hoort bij ons heeft gemeld: direct van club tot club."

Liverpool

Ondertussen wordt Berg ook gelinkt aan Everton, Liverpool, Bayern München, Fiorentina en Lazio Roma. "Ik hoor ook van alles, maar het is al juli, Marcus heeft een doorlopend contract bij FC Groningen en met al die genoemde clubs heb ik nog geen contact gehad", aldus Nijland.

"Het ligt natuurlijk aan Marcus zelf. Maar als hij ons aangeeft dat hij naar AZ wil, dan komen we er redelijkerwijs wel uit."