MADRID - Na Kaká, Cristiano Ronaldo en Raul Albiol heeft Real Madrid ook Karim Benzema vastgelegd voor komend seizoen.

De Franse aanvaller komt voor 35 miljoen euro over van Olympique Lyon, zo maakte de Franse club woensdag bekend.

Het transferbedrag kan met verschillende bonussen nog oplopen tot ruim 40 miljoen.

Talent

Benzema, een 21-jarige Fransman van Algerijnse afkomst, wordt beschouwd als één van de grootste talenten ter wereld.

De sterke spits debuteerde bijna vier jaar geleden in het eerste elftal van Olympique Lyon. Na het seizoen 2007-2008 werd Benzema verkozen tot speler van het jaar in Frankrijk.

De international werd de afgelopen maanden in verband gebracht met tal van Europese topclubs. Vooral Manchester United zou concrete interesse hebben in Benzema.

Huntelaar

Met de aankoop van Benzema komen de 'zomeruitgaven' van Real Madrid-voorzitter Florentino Perez ruim boven de 200 miljoen euro uit.

Door de komst van de spits wordt het perspectief op speeltijd voor onder anderen Arjen Robben en Klaas-Jan Huntelaar opnieuw minder.

Droom

Benzema tekent binnenkort een contract voor zes jaar in Madrid. ''Dit is een droom die uitkomt'', verklapte de spits op de website van de 'Koninklijke'. ''Ik heb altijd al gezegd dat ik voor Real Madrid wil spelen, want dat was al mijn favoriete club toen ik nog een kind was.''

Benzema werd bij Perez aanbevolen door landgenoot Zinedine Zidane, voormalig speler van Real Madrid en tegenwoordig als adviseur verbonden aan de club. Zidane is net als Benzema een zoon van Algerijnse immigranten.

Villa

Real Madrid wilde de aanvalslinie in eerste instantie verder versterken met David Villa, maar Perez kon geen overstemming bereiken met Valencia, de club van de Spaanse topschutter.

De Madrilenen verlegden hun aandacht daarom naar Benzema. Villa staat nog wel nadrukkelijk in de belangstelling van FC Barcelona.