LONDEN - De Amerikaanse tennisser Andy Roddick heeft zich woensdag als laatste geplaatst voor de halve finales van het grandslamtoernooi op de banen van Wimbledon.

De 26-jarige Roddick had in de kwartfinale vijf sets nodig om zich te ontdoen van de voormalige Wimbledon-kampioen Lleyton Hewitt uit Australië: 6-3 6-7 (10) 7-6 (1) 4-6 6-4.

Roddick stuit in de halve eindstrijd op de favoriet van alle Britten, de Schot Andy Murray. De andere finalist komt uit het duel tussen de Zwitser Roger Federer en de Duitser Tommy Haas.

Roddick was al twee keer eerder finalist op het 'heilige gras', in 2004 en 2005. De Amerikaan won tot nu toe één grandslamtoernooi: de US Open in 2003.

Murray

Ook de Britse tennisser Andy Murray heeft zich voor een uitzinning thuispubliek geplaatst voor de halve finales.

De hoop van Groot-Brittannië sloeg zich op het centercourt in de kwartfinale eenvoudig langs de Spanjaard Juan Carlos Ferrero: 7-5 6-3 6-2.

De Britse tennisliefhebbers wachten al 73 jaar op een 'eigen' winnaar op het 'heilige gras' van Wimbledon. Murray toonde woensdag aan dat hij de vorm heeft om het grandslamtoernooi in Londen te winnen.

Ferrero, winnaar van Roland Garros in 2003, had nauwelijks kans tegen de Schot. Murray klaarde de klus in ruim anderhalf uur.