AMSTERDAM - Marc Sergeant, de ploegleider van Silence-Lotto, heeft woensdag laten weten zwaar ontgoocheld te zijn door het dopinggebruik van Thomas Dekker.

"Dit is weliswaar gebeurd toen Dekker niet voor Silence-Lotto reed maar in dienst was van Rabobank, maar het nieuws komt daarom niet minder hard aan. Ik heb hem meteen op non-actief gezet", laat de ploegleider in een eerste reactie weten.

Woensdag werd bekend dat Dekker tijdens een dopingtest in 2007 betrapt is op het gebruik van epo. In de urine van de renner werden sporen van de prestatieverhogende middelen gevonden.

Ontslag

Ook de sponsor van de wielerploeg reageerde onthutst op het nieuws. "Dit is een zware slag voor de ploeg op de vooravond van de Tour-start", liet Marc Frederix van de Nationale Loterij weten aan Sporza. "We roepen het hele team op zich nu in eerste plaats op de Tour te concentreren"

Frederix zegt verder dat Dekker niet op compassie hoeft te rekenen. "Als blijkt dat het B-staal van de renner ook positief is, wordt hij onmiddellijk ontslagen."

ZIE OOK:

Bondscoaches verdrietig en boos om Dekker
UCI: Strafprocedure tegen Dekker
Silence-Lotto trekt handen af van Dekker
Ploegleider Dekker zwaar ontgoocheld

Lees alles over de Tour de France op onze special.