MÜNCHEN - Louis van Gaal heeft woensdagmiddag na zijn eerste training bij Bayern München de zwetende fans een groot plezier gedaan.

Voor enkele duizenden toeschouwers en tientallen camera's van nationale en internationale media werkte hij onder tropische omstandigheden zijn eerste training af.

Andries Jonker (ex-Willem II) fungeerde als één van zijn assistenten.

Handtekeningen

De nieuwe hoofdcoach stak na de laatste oefening het veld over om zijn eerste handtekeningen uit te delen aan de supporters, die in tropische omstandigheden urenlang op het trainingscomplex hadden rondgehangen.

''Viel erfolg, viel erfolg" (veel succes), kreeg Van Gaal overal te horen. "Danke, danke, Das brauchen wir" (dat hebben we nodig), lachte de voormalige coach van landskampioen AZ breeduit.

Hij kreeg tevens complimenten voor zijn Duitse taalgebruik. "Ja, unglaublich (ongelooflijk) hè?", reageerde Van Gaal geheel in stijl.

Duitse media

Het charme-offensief van de voormalige bondscoach van Oranje strekte zich uit over het hele veld. Daarbij hield hij (ook) oog voor de Duitse media.

Hij omarmde een jochie van acht en keek recht in de lens van een belangrijke persfotograaf uit München. "Morgen in Die Zeitung" (krant), zei hij tegen de ietwat verraste jongen. En weg was Van Gaal, op naar de volgende Bayern-ziel die hij voor zich wilde winnen.