AMSTERDAM - Roger Federer is doorgedrongen tot de kwartfinales van Wimbledon. De Zwitser rekende in drie sets af met de Zweed Robin Söderling (6-4, 7-6, 7-6)

Federer had bij het ingaan van de partij op het Centre Court de statistieken aan zijn zijde. De Zwitser verloor in tien ontmoetingen met Söderling slechts één set.

Maandag bleek waarom. De beide spelers leunden op een sterke service, maar waar Federer zich op de zeldzame kansen voor Söderling uit de problemen serveerde, lukte dat de Zweed in de negende game van de eerste set niet.

Na de eerste setwinst van Federer hoefde Söderling geen opslagbeurt meer af te staan. In de beide tiebreaks die volgden, pakte de Zweed de eerste minibreak. Telkens echter was Federer degene die aan het langste eind trok.

Haas

Tommy Haas (24) had na zijn lange vijfsetter in de derde ronde op maandag wel genoeg aan drie sets. De Duitser sloeg zich na een zwaarbevochten eerste set betrekkelijk eenvoudig langs Igor Andreev (29) uit Rusland: 7-6 (8), 6-4, 6-4.

Ook Novak Djokovic kende in zijn achtstefinalepartij weinig problemen. De als vierde geplaatste Serviër versloeg de ongeplaatste Israëliër Dudi Sela: 6-2, 6-4, 6-1.