WENEN - De overstap van Marko Arnautovic naar Inter is aanstaande. Dat meldde zaterdag het Oostenrijkse persbureau APA.

De speler van FC Twente werd opnieuw gekeurd door de Italianen en de uitslag daarvan was positief.

Volgens de artsen herstelt Arnautovic voorspoedig van de blessure aan zijn voet. De kwetsuur stond eerder een overgang van de Oostenrijker naar Milaan in de weg. Vanwege het hoge bedrag dat met de zaak gemoeid is wilde Inter niet teveel risico lopen.

Blessure

Inters-voorzitter Massimo Morati hoopt de komende dagen met FC Twente tot een akkoord te komen. ''Hoewel hij goed revalideert heeft Arnautovic toch een serieuze blessure. Hij kan nog een flink aantal maanden niet spelen."

"Dat heeft wel enige consequenties. Ik ga ervan uit dat we met FC Twente daarover een oplossing kunnen vinden.''

Duidelijkheid

Het kamp Arnautovic rekent erop dat er binnen enkele dagen duidelijkheid is. De speler is al akkoord over een meerjarige verbintenis met Inter.

''Ik wil bij die club spelen'', zegt de Oostenrijker. ''FC Twente weet dat ook. Ik wacht nu op positieve berichten.''

Gesprek

FC Twente zegt nog geen afspraak met Inter te hebben, maar staat open voor een gesprek. Eerder was Arnautovic ook in beeld bij Chelsea, maar waarschijnlijk mede door de blessure van de aanvaller haakte de Engelse topclub af.

Volgens berichten in de Duitse media raakt FC Twente de komende dagen ook zijn andere vleugelspits, Eljero Elia, kwijt. De linksbuiten zou maandag worden gepresenteerd bij Hamburger SV.

De Enschedese club heeft echter nog geen akkoord met de Duitsers. Ook Ajax heeft een bod uitgebracht op de speler, maar dat is door FC Twente niet serieus genomen.