AMSTERDAM - Ajax is de oefencampagne zaterdag gestart met een zege. De nieuwe trainer Martin Jol zag zijn elftal de amateurs van DWV met 10-1 verslaan.

Feyenoord begon onder leiding van Mario Been aan de voorbereiding met een wedstrijd tegen de amateurs van Feyenoord. Het werd 5-0. FC Twente, de nummer twee van het vorige seizoen, speelde alweer de laatste wedstrijd tegen amateurs.

Coach Steve McClaren boekte met zijn formatie een zege van 11-0 op een Hengelose selectie.

Aissati

Voor Ajax scoorden Ismail Aissati, Siem de Jong en Javier Martina twee keer. Mitchell Donald maakte na een lange blessureperiode zijn rentree. In het Amsterdamse doel stond Sergio Padt.

Voor Feyenoord maakten op Varkenoord Luigi Bruins (2), Jordao Pattinama en Tim de Cler de doelpunten. Er was ook nog een eigen treffer van de tegenstander. Dani Fernandez, gekomen van NEC, debuteerde.

Rob van Dijk begon in het doel van de Rotterdammers. Het was de eerste ontmoeting tussen de profs en amateurs sinds 1993.

PSV

Ook PSV heeft zijn eerste oefenwedstrijd gewonnen. Zaterdagavond versloeg het elftal van de nieuwe trainer Fred Rutten de amateurs van RKSV Driel met 10-0. Danny Koevermans scoorde in de eerste helft binnen een half uur al vier keer.

Bij PSV debuteerde Orlando Engelaar, die dinsdag werd overgenomen van Schalke 04. André Ooijer was nog niet van de partij. De tweede nieuweling is nog niet in training, omdat hij tot laat in het seizoen interlandverplichtingen had.

FC Twente

FC Twente speelde alweer zijn vierde wedstrijd in een week. Opnieuw werd gewonnen met grote cijfers, met dankzij vier treffers van Youssouf Hersi. Romano Denneboom en de Australiër Nikikita Rukavytsya maakten er twee.

Douglas ontbrak nog bij FC Twente. De Braziliaan mocht na de vakantie aanvankelijk zijn land niet uit, omdat hij de bof had. Inmiddels is hij wel terug in Nederland.

ADO

Ricky van den Bergh scoorde drie keer voor zijn nieuwe club ADO Den Haag. De van Heracles overgenomen aanvaller deed dat tegen Laakkwartier. ADO won met 7-0.

VVV, nieuw in de eredivisie, speelde maar twintig minuten. Het duel in Venlo tegen VOS werd toen gestaakt wegens noodweer.