LONDEN - Blackburn gaat een poging ondernemen Ruud van Nistelrooij bij Real Madrid weg te halen. Dat zegt trainer Sam Allardyce van de club uit de Premier League zaterdag in de krant The Independent.

Blackburn heeft ongeveer twintig miljoen te besteden, na de verkoop van Roque Santa Cruz (Manchester City) en Matt Derbyshire (Olympiakos).

Allardyce denkt dat het de moeite waard is in één speler te investeren. ''Een paar jaar geleden hebben we dat ook gedaan door Nicolas Anelka binnen te halen. Door hem werden alle spelers beter.''

Akkoord

De Engelsen verwachten wel tot een akkoord met Real Madrid te kunnen komen. Allardyce vreest echter dat de persoonlijke eisen van de Nederlandse spits een probleem kunnen worden. ''Zijn salaris in Madrid is door ons niet op te brengen.''

Allardyce heeft een naam opgebouwd waar het gaat om het halen van ''grote namen'' naar kleine clubs. Eerder als coach van het bescheiden Bolton slaagde hij er in Jay-Jay Okocha, Youri Djorkaeff en Fernando Hierro te contracteren.

Revalidatie

Van Nistelrooij heeft al meer dan een half jaar niet gespeeld. Vrij vroeg in het afgelopen seizoen raakte hij zwaar geblesseerd aan een knie. De revalidatie verloopt voorspoedig.

Naar verluidt heeft de spits zelfs interesse in een terugkeer in het Nederlands elftal. Hij bedankte de afgelopen zomer na de Europese titelstrijd voor Oranje.