ARNHEM - De commissie topsport van het NOCNSF heeft Paul Haarhuis donderdag genomineerd voor de Olympische Spelen van 2004 in Athene. De 37-jarige tennisser drong op Roland Garros met de Rus Kafelnikov als partner door tot de finale van het dubbelspel. Die prestatie voldoet aan de afspraken vastgelegd in het normen en limieten rapport.

Haarhuis revalideert momenteel van een operatie aan de rechterschouder. Bij voorspoedig herstel is hij eventueel bereid in in de Davis Cup in het dubbel aan te treden. Deelneming aan de Spelen is onwaarschijnlijk. Martin Verkerk wil wel, graag zelfs, naar de zomerspelen in Athene. Hij voldeed op Roland Garros eveneens aan de norm door de eindstrijd in het enkelspel te halen.

Met Haarhuis en Verkerk zijn Suzanne Harmes, Yuri van Gelder (beiden turnen), Jan Cor van der Greef (kleiduivenschieten), Lornah Kiplagat (atletiek/5000 m), Wietse van Alten (handboogsport), het mannenhandboogteam, Sam Oud en Floris Braat (beiden kano) donderdag door de commissie topsport genomineerd. De genomineerden dienen voorbehoud te tonen in de aanloop naar de Spelen.