LONDEN - Tot grote spijt van met name de mannelijke fans heeft Wimbledon woensdag afscheid moeten nemen van glamourgirl Maria Sjarapova.

De 22-jarige Russin moest zich in de tweede ronde gewonnen geven tegen Gisela Dulko uit Argentinië. De kampioene van 2004 ging tegen de nummer 45 van de wereldranglijst in drie sets onderuit: 2-6 6-3 4-6.

Serena

Serena Williams heeft woensdag in sneltreinvaart de derde ronde van Wimbledon bereikt. De als tweede geplaatste Amerikaanse rolde de 22-jarige Australische Jarmila Groth in twee sets op: 6-2 6-1. Het schijngevecht was binnen een uurtje afgelopen.

De 27-jarige Serena Williams, tweevoudig kampioene op Wimbledon, speelt in de derde ronde tegen de winnares van het duel tussen Anastasia Pavlioesjenkova uit Rusland en de Italiaanse Roberta Vinci.

Schouder

Sjarapova maakte in mei haar rentree op topniveau na een gedwongen pauze van negen maanden. De voormalige nummer 1 van de wereld onderging in oktober vorig jaar een operatie aan haar rechterschouder.

Beschermd

Sjarapova, de huidige nummer zestig van de wereldranglijst, was dankzij haar beschermde status als 24e geplaatst op Wimbledon

Dulko (24) speelt in de derde ronde tegen een andere Russin, Nadia Petrova, de nummer tien van de plaatsingslijst.