AMSTERDAM - De op handen zijnde breuk tussen de FIA en de acht Formule 1-teams verenigd in de FOTA kan mogelijk positieve gevolgen hebben voor Circuit park Zandvoort.

Algemeen directeur Erik Weijers liet aan F1Today.nl weten dat het Noord-Hollandse circuit zich beschikbaar zal stellen om eventuele FOTA-races te organiseren. "Uiteraard zijn wij zeer geïnteresseerd in het organiseren van een dergelijke race."

"Als de scheiding tussen de FOTA en FIA echt definitief is, zullen wij zeker onze vinger opsteken", laat de directeur weten. Daarbij benadrukt hij wel dat er nog geen concrete gesprekken hebben plaatsgevonden tussen het circuit en de FOTA.

Klassieke circuits

Het circuit denkt serieus kans te maken op de raceklasse waarin volgend jaar mogelijk teams als Ferrari, McLaren en BrawnGP zullen schitteren. Mocht de afsplitsing een feit worden, dan zouden de teams graag terugkeren naar klassiekere circuits.

"Zandvoort staat internationaal bekend als traditioneel circuit pur-sang, dus vanuit dat oogpunt zouden wij zeker een geschikte locatie zijn om een FOTA-race te organiseren."