AMSTERDAM - Trainer Louis van Gaal kan komend seizoen bij Bayern München definitief beschikken over Danijel Pranjic. SC Heerenveen heeft met de Zuid-Duitse club overeenstemming bereikt over de transfer van de Kroatische international.

Dat heeft zijn zaakwaarnemer Sören Lerby maandag laten weten. Over de afkoopsom werden geen mededelingen gedaan, maar naar verluidt bedroeg die 10 miljoen euro.

De 27-jarige Pranjic heeft een driejarig contract gekregen in München.

Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge toonde zich ingenomen met de nieuwste aanwinst, met wie zelf al drie weken geleden een akkoord was gesloten.

''Pranjic is een veelzijdige, op verschillende plaatsen inzetbare speler. Hij stond bovenaan het verlanglijstje van onze nieuwe trainer Van Gaal.''

Pranjic, bruikbaar op de gehele linkerflank, is de zesde nieuweling in de selectie van Bayern. Eerder werden al Edson Braafheid, Mario Gomez, Anatoli Timosjtsjoek, Ivica Olic en Alexander Baumjohann aangetrokken.

Lucio boos

De komst van Braafheid en de interesse voor Chelsea-verdediger José Bosingwa hebben de geruchten over het aanstaande vertrek van Lucio aangewakkerd.

De Braziliaanse international liet maandag boos weten geen seconde meer voor Bayern te willen spelen als de nieuwe coach anderen beter vindt.

De recordkampioen uit de Bundesliga heeft over Lucio, aanvoerder van het nationaal elftal, formeel nog niets naar buiten gebracht. Zijn landgenoot Breno, Andreas Ottl, Christian Lell, José Ernest Sosa en Tim Borowski hebben wel te horen gekregen dat ze mogen uitkijken naar een andere werkgever.