ROTTERDAM - Vol goede moed begint Feyenoord zondag aan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. De in verval geraakte topclub uit Rotterdam wil met de nieuwe trainer Mario Been dit seizoen proberen weer aansluiting te krijgen met de top.

De eerste training van Feyenoord wordt traditioneel druk bezocht, vorig jaar kwamen 14.000 mensen naar het oefenveld naast stadion De Kuip.

De Rotterdamse club heeft de afgelopen dagen noodtribunes langs het trainingsveld opgebouwd om alle fans een plek te geven. De selectie van Been werkt twee trainingen af, de eerste begint om 11.00 uur, de tweede om 15.00 uur.

De supporters verwelkomen één nieuw gezicht in de spelersgroep, de Spaanse verdediger Dani Fernandez. Hij werkte afgelopen seizoen samen met Been bij NEC.

Van Bronckhorst

De nieuwe oefenmeester, die ook als speler een verleden heeft in De Kuip, begint met achttien spelers aan de voorbereiding. Been kan nog niet beschikken over zijn (jeugd-)internationals, zoals Giovanni van Bronckhorst, Jon Dahl Tomasson en Diego Biseswar.

Ron Vlaar, die al bijna twee jaar niet kan voetballen vanwege ernstige knieblessures, stapt zondag wel weer het trainingsveld op.