ROSMALEN - De Thaise tennisster Tamarine Tanasugarn heeft zaterdag voor de tweede keer op rij de Ordina Open gewonnen. Tanasugarn versloeg in de finale de Belgische Yanina Wickmayer in twee sets: 6-4 7-5.

Tanasugarn, de nummer 47 van de wereld, is nu twaalf duels op rij ongeslagen op het gras van Rosmalen. Vorig jaar bereikte ze als qualifier de finale waarin ze te sterk was voor de Russische Dinara Safina.

Dit jaar schakelde de 31-jarige Thaise Safina uit in de halve finales. Voor Tanasugarn betekende de overwinning op de Ordina Open haar derde toernooititel.

Thuis

''Ik voel me hier thuis'', zei de Thaise na haar zege die ze net als vorig jaar boekte getooid met een oranje cap. Vorig jaar was dat omdat Nederland in de ban was van het EK voetbal. ''Het is inmiddels mijn gelukskleur.

'' Wickmayer was amper ontgoocheld. De pas 19-jarige Belgische sprak van een ongelooflijke week: ''Ik heb genoten van elke wedstrijd.''

Beide speelsters reizen af naar Wimbledon. Tanasugarn, vorig jaar kwartfinaliste op het gras van Londen, treft in de eerste ronde de Spaanse Arantxa Parra, Wickmayer neemt het op tegen de Oekraïense Elena Vesnina.