DORTMUND - Niki Terpstra rijdt dit jaar wederom de Ronde van Frankrijk. De Nederlandse renner is zoals verwacht door zijn Duitse wielerploeg Milram opgenomen in de negenkoppige Tour-ploeg.

Servais Knaven staat op de reservelijst, zo liet Milram vrijdag weten. De Tour-ploeg wordt aangevoerd door de Duitse renners Linus Gerdemann en Gerald Ciolek.

De 25-jarige Terpstra verkeert de laatste tijd in goede vorm, na zijn dubbele armbreuk tijdens de Olympische Spelen in Peking vorig jaar.

Dauphiné Libéré

De Haarlemmer deed het vorige week onder meer goed in de Dauphiné Libéré, waar hij een etappe won en even de leiderstrui mocht dragen. Ook won de aanvalslustige renner deze week de proloog in de Ster Elektrotoer.

Terpstra nam vorig jaar ook deel aan de Ronde van Frankrijk. Hij viel toen met name in de etappe naar Nîmes op door mee te gaan in een lange ontsnapping.

Terpstra reed 20 kilometer alleen op kop voordat hij werd achterhaald. Het leverde hem de titel van strijdlustigste renner op.

In Peking zou Terpstra meedoen op de ploegenachtervolging, maar op weg naar de olympische piste brak hij door een verkeersongeval beide armen.