AMSTERDAM - Op een dag die voor veel rumoer binnen de Formule 1 zorgde, heeft Sebastien Vettel zich positief onderscheiden. De Duitser bleek vrijdag tijdens de vrije trainingen het rapst op Silverstone.

Mark Webber (Aus) werd in beide sesies tweede achter zijn teamgenoot van Red Bull Racing. Jenson Button (Brawn GP) klokte een derde en veertiende plaats.

Button

Zowel in ochtend als de middag hielden Vettel en Webber gelijke tred. Uiteindelijk noteerde de nummer drie van de WK-tussenstand met 1:19.400 en 1:19.456 de beste tijden.

WK-leider Button eindigde op 0.827 en 1.311 van Vettel, wat goed was voor een respectievelijk derde en veertiende tijd. Runner-up Rubens Barrichello (Brawn GP) kende met een vierde (0.843) en zesde plaats (0.788) een regelmatige training.

Hamilton

Lewis Hamilton, afgelopen jaar nog de winnaar van de Britse Grand Prix, finishte in zijn McLaren als achtste (1.250) en zevende (0.961) van de nummer één.

Ferrari kende een wisselvallige sessie. Felipe Massa en Kimi Räikkönen vielen na een redelijke ochtend terug naar de zeventiende en achttiende positie.