DORTMUND - Olympisch kampioen Maarten van der Weijden heeft de Laureus Award voor 'comeback van het jaar' moeten laten aan de bokser Vitali Klitsjko.

De geboren Oekraïener kreeg de prestigieuze award donderdagavond in Dortmund uit handen van de voormalige topsporters Edwin Moses, Boris Becker en Katarina Witt.

Blessures

De 37-jarige Klitsjko, die tegenwoordig in Duitsland woont, keerde vorig jaar terug in de ring. In 2005 had hij na een reeks blessures afscheid genomen van de bokssport.

In oktober veroverde Klitsjko voor de derde keer in zijn carrière de wereldtitel in het zwaargewicht, waarmee hij op gelijke hoogte kwam met grootheden als Muhammad Ali, Evander Holyfield en Lennox Lewis. Drie maanden geleden verdedigde de bokser met zijn succes zijn titel.

Leukemie

Van der Weijden was genomineerd voor de Laureus Award vanwege zijn sensationale comeback na het overwinnen van leukemie.

De Nederlander won in Peking goud op de tien kilometer. Sprinter Usain Bolt ontving eerder al de award voor 'sportman van het jaar', polsstokhoogspringster Jelena Isinbajeva kreeg die titel bij de vrouwen.