ASTANA - De financiële problemen van de wielerploeg Astana zijn definitief opgelost. De formatie van Johan Bruyneel heeft dit donderdag bekendgemaakt.

Astana dreigde de licentie kwijt te raken omdat de werkgever van onder anderen de Amerikaan Lance Armstrong en de Spanjaard Alberto Contador er niet in slaagde de bankgarantie voor de rest van het seizoen af te geven.

Bruyneel heeft hierover nu een overeenkomt bereikt met de wielerbond van Kazachstan, de licentiehouder van het team.

De Nederlandse oud-renner Rini Wagtmans speelde hierbij volgens Astana als vertegenwoordiger van de regering van Kazachstan een belangrijke rol. De Kazakse wielerfederatie heeft aan zijn financiële verplichtingen voldaan.

Financiële zorgen

De equipe van Bruyneel werd lange tijd geplaagd door financiële zorgen. De renners moesten lang wachten op hun salaris. Bruyneel is dan ook blij dat de problemen nu achter de rug zijn.

''Het team kan zich nu weer volledig concentreren op de wedstrijden. Met nog zestien dagen voor de start van de Tour is het belangrijk dat de renners rust krijgen in hun hoofd."

"Het was ook nauwelijks voor te stellen dat we met ons sterke team niet zouden kunnen starten in de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Gelukkig is alles nu opgelost.''