ISTANBUL - Engelse voetbalsupporters zijn niet welkom in Turkije voor de EK-kwalificatiewedstrijd op 11 oktober in Istanbul. Dat heeft de Turkse voetbalbond woensdag in Istanbul bekendgemaakt. "Ze zullen niet worden toegelaten tot het stadion", aldus een woordvoerder, "zelfs al zijn ze in het bezit van een geldig entreebewijs."

De Engelse voetbalbond heeft in overleg met de Turkse officials geen kaartjes voor het beladen duel afgenomen. Het doet een dringend berop op de fans thuis te blijven en het duel via de televisie te volgen. De bond is bevreesd voor herhaling van de ongeregeldheden die bij eerdere ontmoetingen tussen de twee landen uitbraken.

Het eerste duel tussen beide landen, in april in Sunderland, werd voorafgegaan door vechtpartijen en vandalisme. Tijdens het duel werden de Turkse supporters door spreekkoren racistisch onheus bejegend. De Europese voetbalbond gaf de Engelse bond daarop een recordboete van ruim 100.000 euro met de waarschuwing dat bij verder wangedrag de Engelse ploeg een eventueel startbewijs voor de eindronde van het EK 2004 in Portugal moet inleveren.