CARACAS/SANTIAGO - Het Argentijnse elftal heeft de tweede wedstrijd in de Zuid-Amerikaanse kwalificaties voor het wereldkampioenschap omgezet in winst. In Caracas werd Venezuela met -0 verslagen. In Santiago behaalde Chili de eerste overwinning. Het versloeg buurland Peru in een spijkerhard duel met 2-1.

Het Argentijnse elftal lag onder vuur na de 2-2 tegen Chili op de openingsdag van de WK-kwalificaties voor de eindronde van 2006 in Duitsland. De Argentijnen verspeelden daarin de voorsprong van -0. Tegen Venezuela gaf de Argentijnse ploeg vol gas. Na zeven minuten nam het de leiding door Aimar (0-1).

Voor de rust werd het eenzijdige duel beslist door doelpunten van Crespo en Delgado. Het was de eerste thuisnederlaag van Venezuela in drie jaar. Bondscoach Paez van Venezuela liep in de e minuut tegen de rode kaart aan na aanmerkingen op de leiding. Juan Veron (Argentinië) kreeg zijn tweede gele kaart waardoor hij voor de derde wedstrijd automatisch geschorst werd.

Chili

In Santiago miste Chili drie belangrijke spelers door schorsingen en blessures. Alvarez en Navia ontbraken na de rode kaart tegen Argentinië, Salas was geblesseerd. In de 35e minuut kopte Pinilla de thuisploeg naar 1-0. Na de rust maakte Mendoza (Club Brugge) voor Peru gelijk, 1-1. Daarna werd de wedstrijd harder en harder.

De Argentijnse arbiter Elizondo trad onvoldoende op en liet het bij vier gele kaarten. Twintig minuten voor het einde kopte invaller Norambuena de Chileense ploeg naar de zege, -1. Daarbij klom hij op de rug van een verdediger.