ROSMALEN - Kim Clijsters heeft de slag op de tennisbaan alweer aardig te pakken. De Belgische, terug na een pauze van ruim twee jaar, maakte zondag op de openingsdag van het Ordina Open in Rosmalen korte metten met Michaëlla Krajicek.

De demonstratiepartij, die wegens de regen met een vertraging van vijf uur begon, was binnen amper een uur afgelopen: 6-1 6-3.

Door haar vrijwel kansloze nederlaag wacht Krajicek, winnares in Rosmalen in 2006, dit jaar nog altijd op haar eerste zege op gras. Eerder ging het ook in Nottingham en Birmingham tijdens haar eerste optreden fout.

Errani

De twintigjarige speelster uit Almere krijgt bij het Ordina Open nog een herkansing. Ze speelt in de eerste ronde tegen de Italiaanse Sara Errani, de nummer 42 van de wereldranglijst.

Clijsters komt in Rosmalen niet uit in het hoofdtoernooi. Ze won in 2003 de titel op het enige WTA-grastoernooi van Nederland. De inmiddels 26-jarige Belgische vertrekt binnenkort voor een trainingskamp naar de Verenigde Staten.

Overwinning

''Deze overwinning doet me deugd'', zei Clijsters, die op alle fronten beter was dan de stroef spelende Krajicek. ''Ik ben al een tijdje in training. Dan komt het goed uit om ook weer eens een ietwat officiële wedstrijd te spelen, zeker in Rosmalen."

"Het is lekker dicht bij huis en ik speel graag op gras. Als ik zo blijf spelen als in deze partij, dan komt het wel goed met mij, denk ik. Ik doe gewoon mijn best.''

Plezier

Clijsters kondigde in maart haar rentree in het WTA-circuit aan, nadat ze in mei 2007 was gestopt. Zelf spreekt de voormalige nummer 1 van de wereld (2003) liever niet van een comeback.

Ze noemt het liever haar tweede carrière, omdat haar persoonlijke omstandigheden aanmerkelijk anders zijn dan vroeger. Clijsters is nu getrouwd en moeder van een dochtertje. Plezier staat nu voorop bij haar.

Wimbledon

Clijsters keerde in mei al even terug op Wimbledon. Ze speelde toen een demonstratiepartij tegen haar Duitse idool Steffi Graf ter gelegenheid van de opening van het vernieuwde centrecourt in Londen, met uitschuifbaar dak.

De Belgische, in Rosmalen gevolgd door vele toeschouwers en mediamensen uit eigen land, wil in augustus terugkeren op het hoogste niveau. Ze heeft wildcards aangevraagd voor de hardcourttoernooien in Cincinnati, Toronto en het US Open in New York. Dat laatste evenement won ze in 2005, haar enige grandslamtitel tot dusver.

Krajicek

''Gelukkig doet Kim hier niet meer mee'', verzuchtte Krajicek, die dit jaar nog weinig successen heeft geboekt. ''Ze was heel goed in deze partij. Ik vond het een eer om tegen de voormalige nummer 1 van de wereld te spelen. Hoe het met mijn vorm staat? Het gaat langzaam beter.''