HEERENVEEN - IJsstadion Thialf in Heerenveen blijft eigendom van A. Zeilstra. De Friese ondernemer heeft dat dinsdagavond in Heerenveen bekend gemaakt. Thialf kampt met een schuld van 14 miljoen euro en zit daarmee in grote financiële problemen.

Afgelopen zaterdag maakte Zeilstra bekend in te gaan op een bod van een Duits beleggingsbedrijf. De verkoop van Thialf's moederbedrijf Campagnard NV is echter van de baan. "De afgelopen uur heb ik contact gehad met verschillende partijen en we gaan er voor zorgen dat Thialf een Fries bedrijf wordt. Er hangt een hele mooie wind boven Thialf. Ik kon driemaal zoveel voor de aandelen Campagnard krijgen, dan waarvoor ik ze gekocht had. Het zegt dan toch wel iets dat ik die deal heb afgeblazen", aldus Zeilstra.

'Nieuw leven'

De ondernemer is zeer enthousiast en heeft "een goed gevoel" bij de partijen die Thialf nieuw leven willen inblazen. Zeilstra is eigenaar van Dutch Nutrician Concept in Heerenveen. Dat is een bedrijf dat voedingssupplementen verhandelt en produceert. Daaronder vallen de merknamen Biolina, Fat & Burn en winkelketen De Kruiderij.