ORLANDO - LA Lakers heeft een 3-1-voorsprong genomen in de play-offs om de titel in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. Het team uit Californië won donderdagavond na verlenging met 99-91 bij Orlando Magic en is nog één zege verwijderd van de felbegeerde trofee.

Niet vedette Kobe Bryant, maar Derek Fisher was de held bij de Lakers. De 34-jarige point guard sleepte er in de laatste vijf seconden van de reguliere speeltijd een verlenging uit met een verre driepunter.

In de extra tijd deed hij hetzelfde. Met nog dertig seconden op de klok schoot hij zijn team naar een voorsprong van 94-91. Pau Gasol maakte het daarna af op 99-91.

Bryant haalde een respectabele score van 32 punten, maar kon desondanks geen indruk maken. Zijn scoringspercentage was laag, slecht één op de drie schoten was raak.

Schlemiel

Dwigth Howard was de schlemiel bij Orlando Magic. Bij een stand van 87-84 in het voordeel van zijn team en slechts 11 seconden op de klok, miste hij twee vrije worpen. De driepunter van Fisher bracht de Lakers daarna op gelijke hoogte.

De vijfde wedstrijd wordt zondag gespeeld. LA Lakers, voor de dertigste keer in de finale, kan dan voor de vijftiende keer de NBA-titel veroveren. Voor Orlando Magic is dit pas de tweede finale in veertien jaar.