MANCHESTER - Real Madrid heeft een recordbedrag geboden voor Cristiano Ronaldo. De Spaanse voetbalclub heeft er bijna 94 miljoen euro (80 miljoen pond) voor over om de Portugese aanvaller van Manchester United over te nemen.

De Engelse landskampioen meldt dit donderdag op de website. United accepteert het bod, de speler moet er nu zelf nog uit zien te komen met de Spanjaarden.

''Cristiano heeft opnieuw laten weten dat hij graag weg wil. Na overleg met zijn managers hebben we hem toestemming gegeven met Real Madrid in gesprek te gaan'', aldus Manchester United.

Kaká

Real Madrid kocht eerder deze week al de Braziliaan Kaká van het Italiaanse AC Milan. Hij kostte de club 65 miljoen euro. Dat was al bijna de duurste transfer ooit.

Met het bod op Ronaldo overtreft Real Madrid het record van 73 miljoen voor de Fransman Zinedine Zidane van acht jaar geleden.

Ronaldo stond al lange tijd in de belangstelling van Real. Vorig seizoen deden de Spanjaarden ook al veel moeite hem naar Madrid te halen.

Toen besloot de Portugees bij Manchester United te blijven. Hij kende een succesvol voetbaljaar in Engeland met de landstitel en de finale van de Champions League.