ENSCHEDE - FC Twente heeft positief gereageerd op het verzoek van assistent-trainer Erik ten Hag om zijn lopende contract te laten ontbinden. De oud-speler van Twente kan daardoor overstappen naar PSV.

De nummer twee van de eredivisie vindt echter dat PSV ook zijn "verplichtingen" moet nakomen. Formeel heeft Ten Hag nog enkele jaren te gaan in Enschede en FC Twente vindt dat dit moet worden gecompenseerd. "We hebben PSV dat gezegd, maar nog geen reactie gehad", aldus een woordvoerder van FC Twente.

Fred Rutten

PSV's nieuwe trainer Fred Rutten wil Ten Hag graag hebben als zijn assistent. De twee werkten eerder bij FC Twente enkele jaren samen. In principe tekent Ten Hag binnenkort een contract voor meerdere jaren in Eindhoven. PSV zou ook graag Phillip Cocu aan de staf toevoegen, maar de voormalig international heeft al verplichtingen als assistent-bondscoach en daardoor weinig tijd over.

Transfers

Tot nu toe bewoog PSV zich weinig op de transfermarkt. Alleen André Ooijer werd als nieuweling vastgelegd. Ook Orlando Engelaar wordt in verband gebracht met de Eindhovense club. Dit is echter nog niet bevestigd. Engelaar speelde eerder onder Rutten bij FC Twente en Schalke 04. De middenvelder mag bij de Duitse club vertrekken.

Cissé

FC Twente rekent op de komst van Sekou Cissé en Nicky Kuiper. Beide spelers hebben persoonlijk overeenstemming bereikt met de Enschedese club.

FC Twente is nog wel in gesprek met de werkgevers van de twee. Cissé is aanvaller van Roda JC, Kuiper linksback bij Vitesse. Voor de laatste positie raakte FC Twente recentelijk Edson Braafheid kwijt aan Bayern München.

Elia

In aanvallend opzicht dreigt FC Twente Eljero Elia en Marko Arnautovic kwijt te raken. Arnautovic is in beeld bij Inter. Voor Elia heeft zich formeel nog geen club bij FC Twente gemeld. Mogelijk gaat Ajax dat binnenkort doen.