UTRECHT - De begroting van Fortuna Sittard kan op dit moment de vergelijking met andere clubs in het betaalde voetbal met glans doorstaan. .

Dat stelde de advocaat van de voetbalclub en de Stichting Trots op Fortuna (TOF) woensdag tijdens een kort geding bij de rechtbank in Utrecht

De voetbalclub uit de Jupiler League eiste in het kort geding zijn licentie terug.

Niet correct

De voetbalbond KNVB heeft die licentie ingetrokken omdat de begroting van Fortuna niet voldoet aan de licentie-eisen.

Volgens Fortuna is dat besluit niet correct genomen. Er zou een sponsor van Willem II in de licentiecommissie zitten en de beroepscommissie zou te weinig juristen bevatten.

Tijd

Bovendien heeft de afgeblazen fusie met Roda JC veel tijd gekost, waardoor de club laat is begonnen met het werken aan een nieuwe begroting. Deze nieuwe begroting zou beslist goedgekeurd worden, stelde de advocaat van Fortuna.

De raadsman van de KNVB stelde dat de besluiten wel volgens de regels zijn genomen. Hij wees erop dat de licentiecommissie vorig jaar de begroting van Fortuna heeft getoetst.

Die begroting stond vol met zachte verwachtingen, zei de advocaat. Hij benadrukte dat het juridisch onmogelijk is voor de rechter om de nieuwe begroting van Fortuna te beoordelen.