ORLANDO - De basketbalformatie Orlando Magic heeft dinsdag (lokale tijd) de achterstand in de finale van de Noord-Amerikaanse profcompetitie NBA teruggebracht tot 2-1.

De ploeg won in eigen stadion met 108-104 van Los Angeles Lakers, waardoor de equipe van Dwight Howard in de race blijft voor de titel.

Howard was goed voor 21 punten, net als zijn teamgenoot Rashard Lewis. Orlando had een scoringspercentage van bijna 63, een record in de NBA-finale.

Daarnaast slaagde Magic er ook in om Lakers-vedette Kobe Bryant aan banden te leggen. De superster maakte in het eerste kwart weliswaar 17 punten, maar wist in de drie daaropvolgende periodes slechts 14 punten daaraan toe te voegen.

Extra spelers

"Ze hebben vier extra spelers op mij gezet", klaagde Bryant, die meende dat de Orlando-spelers alleen maar met hem bezig waren.

"Ze bleven goed op mijn lichaam kleven. "Het is teleurstellend hoe dit uitpakte, want normaal gesproken overwin ik ook in deze lastige situaties. Het team rekent daarop, maar het gebeurde vanavond gewoon niet."

Bewaking

Terwijl Bryant de schuld van zijn matige prestatie weet aan de 'vijfdubbele' bewaking, was het vooral zijn ondermaatse afwerking die LA Lakers fataal werd. De vedette schoot in de laatste drie periodes slechts vier van de vijftien worpen raak.

Daarnaast miste hij vijf strafworpen én stond hij aan de basis van een cruciale 'turnover' van Orlando.

Frustratie

Met nog één minuut op de klok, bij een stand van 104-102 in het voordeel van Orlando, raakte Bryant de bal kwijt aan een opponent waarna hij uit pure frustratie een overtreding maakte op Magic-speler Mickael Pietrus. Het bleek de nekslag voor Lakers.

De vierde wedstrijd wordt donderdag gespeeld. Dan is wederom Orlando de plaats van handeling.